UKK / FAQ

Taekwondourheilijat 2011 ry – UKK / FAQ
Seuraavassa on lista kysymyksistä, joihin usein saamme vastata. Lista on toistaiseksi ryhmittelemätön, mutta se tullaan ryhmittelemään aihepiireihin lähitulevaisuudessa.

Onko taekwondo turvallinen harrastus ja urheilumuoto?
Kyllä! Taekwondo on turvallinen harrastus ja urheilumuoto kaiken ikäisille, ja taekwondossa tapahtuukin vakuutustilastojen mukaan erittäin vähän vakavia onnettomuuksia. Harjoituksissa pätevät ja kokeneet ohjaajamme huolehtivat harrastajien turvallisuudesta. Kilpailuissa puolestaan kilpailusäännöt ja niitä valvovat tuomarit takaavat kilpailijoiden turvallisuuden.  Vaikka taekwondo on täyskontaktilaji, on kilpailuissakin tavoitteena pisteiden kerääminen eikä vastustajan vahingoittaminen.  Tämä ajatus näkyy kaikessa harjoittelussa Taekwondourheilijoiden salilla.

Voinko aloitta taekwondon, vaikka kurssit ovat jo käynnistyneet?
Taekwondourheilijoiden salilla harjoitukset toteutetaan niin, että uusia harrastajia otetaan mukaan jatkuvasti ns. lennosta, eikä aloittavan harrastajan tarvitse empiä voiko mukaan lähteä noin vain. Alkeisryhmissä kukaan ei ole harrastanut lajia kovin pitkään, joten ryhmistä löytyy suunnilleen saman tasoisia harjoituskavereita. Kun harrastaja kehittyy riittävästi, hän voi siirtyä jatkoryhmään uutta oppimaan. Alkeisryhmä säilyy perusteiden opetteluna ja kuka tahansa on koska tahansa tervetullut mukaan!

Millaisilla vaatteilla harjoituksiin tulisi varustautua?
Aluksi harjoitteluun riittää esimerkiksi verryttely- tai collegehousut ja T-paita. Myöhemmin harjoittelu tapahtuu taekwondoasussa (dobok), jollainen on helppo hankkia salin yhteydessä olevasta myyntipisteestä. Harjoittelu tapahtuu paljain varpain, tai ohjaajan luvalla perustelusta syystä taekwondojalkineilla.

Mitä muuta harjoituksiin kannattaa ottaa mukaan?
Juomapullo on hyvä olla mukana, samoin pyyhe ja vaihtovaatteet, mikäli harjoituksen jälkeen tarkoituksena on peseytyä ja vaihtaa vaatteet salilla. Salin yhteydessä on siis tilavat ja siistit pukuhuoneet ja peseytymistilat, joten hikisenä ja likaisena salilta ei tarvitse haluamattaan poistua.

Kuinka monta kertaa viikossa pitää käydä harjoituksissa, jotta pysyy ryhmän mukana?
Aloittelijoiden ryhmässä voi käydä omassa tahdissa. Jos kuitenkin haluaa kehitystä niin muutaman kerran viikossa olisi hyvä käydä.

Saako taekwondoharjoituksissa juoda harjoitusten aikana?
Taekwondoharjoituksissa pidetään juomataukoja säännöllisesti riippuen harjoituksen rasitusasteesta – mitä rasittavampi harjoitus sitä enemmän juomataukoja.

Voiko huonokuntoisena aloittaa taekwondon harjoittelun?
Aloittajan kunnolla ei ole väliä. Harjoitukset tehdään toki ohjatusti, mutta omaa kehoa kuunnellen. Taekwondoharjoituksissa kunto kehittyy nopeasti ja harjoittelusta alkaa nauttia yhä enemmän kunnon ja taitojen kehittyessä.

Tehdäänkö harjoituksissa pariharjoittelua?
Taekwondoharjoituksissa tehdään paljon pariharjoittelua. Pariharjoittelussa pyritään aina valitsemaan pareiksi saman tasoisia ja kokoisia harrastajia. Yleensä miehet ovat keskenään ja naiset ovat keskenään. Pariharjoittelua ei kuitenkaan kannata pelätä, koska opettajat pitävät huolta, että vahinkoja ei pääse tapahtumaan. Harjoituksiin ei myöskään tarvitse tulla pareittain, vaan kaikille löytyy harjoituksista pari.

Miten taekwondoharjoittelu kehittää kehoa?
Taekwondoharjoittelu vahvistaa ja notkistaa koko kehoa, koska taekwondossa tehdään töitä sekä käsillä että jaloilla. Kun tehdään töitä jaloilla ja käsillä, täytyy keskivartalon tukea tekemistä ja näin myös keskivartalo vahvistuu. Eniten taekwondoharjoittelu vaikuttaa lantionseudun ja jalkojen lihaksiin, jotka vahvistuvat moneen muuhun urheilulajiin verrattuna poikkeuksellisen monipuolisesti. Kehon vahvistumisen ja notkistumisen lisäksi taekwondossa kehittyvät myös reaktiokyky, tasapaino ja kehon kokonaisvaltainen hallinta.

Kuuluuko taekwondon harrastamiseen uskonnollisia piirteitä?
Taekwondossa ei harjoiteta uskontoa. Taekwondo on puhdasta kamppailu-urheilua, jota harjoitellessa opitaan hyviä käytöstapoja, pitkäjänteisyyttä ja kurinalaisuutta. Korealainen kulttuuri antaa oman leimansa lajin etikettiin, mutta mitään uskonnollista siihen ei liity.

Mistä taekwondovarusteita voi hankkia?
Salilta voi hankkia edulliseen hintaan kaikki tarvittavat varusteet.

Voiko taekwondoa kokeilla ilmaiseksi?
Kyllä voit kokeilla taekwondoa kahden viikon ajan ilmaiseksi.

Miten harjoittelumaksu maksetaan?
Ensin tehdään salilla harjoittelusopimus, josta löytyy kaikki tarvittava tieto harjoitusmaksun maksamiseksi. Harjoittelumaksu maksetaan Taekwondourheilijat 2011 ry:n tilille sovitun maksukauden (3kk, 6kk tai 12kk) ajalta etukäteen. Maksukausi on aina vähintään kolme kuukautta. Mikäli harjoittelumaksun haluaa maksaa lyhyemmissä erissä, peritään jokaiselta kuukaudelta viiden euron erillislaskutuslisä. Harjoitusmaksun voi maksaa myös käteisellä (ja pian myös liikuntaseteleillä) salillamme. Esimerkki: 12 kuukauden sopimuksen voi maksaa yhdellä laskulla heti alussa. Kahdella laskulla niin, että ensimmäinen lasku heti alussa ja toinen kuuden kuukauden kohdalla. Kolmas vaihtoehto on maksaa 3 kuukauden erissä.

Missä salimme sijaitsee?
Sali sijaitsee Helsingin Konalassa, Vihdintien ja Kehä I:n risteyksessä, lähellä Vantaan ja Espoon rajoja. Salin osoite on Ruosilankuja 3 C, 00390 Helsinki. Sisäänkäynti saliin on rakennuksen eteläpäädyssä (Kehä I:n puolella), ja itse sali löytyy rakennuksen kolmannesta kerroksesta.

Miksi ja millä perusteella seuran iskulause on ”Taekwondoa Parhaassa Seurassa”?
Olemme luottavaisia siihen, että seuramme pystyy tuottamaan parasta mahdollista taekwondo-opetusta maassamme. Taekwondo on kaikille seuran ohjaajille erittäin rakas laji, ja heistä jokainen haluaa välittää osaamistaan myös eteenpäin muille taekwondon harrastajille. Ohjaajiemme yhteensä yli 20 suomenmestaruutta osoittaa, että jaettavaa tietotaitoa on olemassa todella runsaasti. Lisäksi tarkoituksena on luoda salillemme Helsingin Konalaan ilmapiiri, jossa ohjaajat ja kanssaharjoittelijat ovat reiluja ja mukavia, eli harjoitteluseura todella on parasta mahdollista.

Voiko harjoittelumaksun suorittaa liikunta-, kulttuuri- tai virikeseteleillä?
Kyllä. Meillä voit maksaa Smartumin Liikuntaseteleillä, Smartumin Liikunta- ja kulttuuriseteleillä, sekä Luottokunnan Virikeseteleillä.