Palaa kohteeseen Harjoitusryhmät

Lapset 7-9-vuotiaat

Taekwondoa lapsille kehittävässä ympäristössä

Taekwondoa lapsille

7-9-vuotiaat treenaavat Taekwondourheilijoissa kahdessa tasoryhmässä: alkeisryhmä ja jatkoryhmä. Molemmissa on mahdollisuus harjoitella kolme kertaa viikossa, mutta pidemmälle edenneillä harrastajilla on tämän lisäksi mahdollisuus käydä lisäharjoituksissa.

Tuntikuvaus

7-9-vuotaat harjoittelevat taekwondoa monipuolisesti aina ottelutekniikoista perustekniikoihin ja liikesarjoihin. Pilke kuitenkin pidetään aina silmäkulmassa, ja harjoituksissa on mukana paljon leikinomaisuutta ja pelejä. Jokaisessa harjoituksessa on myös tekniikkaharjoittelun lisäksi mukana ominaisuusharjoittelua. Tärkeimmät harjoitettavat ominaisuudet ikäryhmässä ovat liikkuvuus, nopeus, kimmoisuus, tasapaino ja kehonhallinta.

Alkeisryhmässä harjoitellaan tekniikoina peruspotkuja, otteluliikkumista, lyöntejä, perustorjuntoja ja jonkin verran näiden soveltamista. Myös ensimmäinen liikesarja (poomsae) opitaan alkeisryhmässä.

Jatkoryhmässä harjoittelu monipuolistuu tekniikoiden määrän ja sovellustapojen myötä. Tekniikoista tehdään mm. enemmän ottelu- ja kamppailusovelluksia. Lisäksi tässä vaiheessa opiskellaan jo useampia liikesarjoja.

Aikataulut

 • Alkeisryhmä
  • maanantaisin klo 17:00-18:00
  • keskiviikkoisin klo 18:00-19:00
  • perjantaisin klo 18:00-19:00
 • Jatkoryhmä
  • maanantaisin klo 17:00-18:00
  • keskiviikkoisin klo 18:00-19:00
  • perjantaisin klo 18:00-19:00

Maksut

 • 7-9-vuotiaat 58€/kk

Maksut laskutetaan aina kolmen kuukauden jaksoissa, ja harjoitussopimus tehdään toistaiseksi voimassa olevaksi. Laskut lähetämme aina ennen laskutuskauden alkamista sähköpostitse. Asiakas voi koska tahansa purkaa harjoitussopimuksen, jolloin se purkautuu voimassa olevan laskutuskauden loputtua.

Uudet harrastajat voivat kokeilla lajia ensimmäiset kaksi viikkoa sitoutumatta jatkamaan harrastusta. Kokeilujakso kuuluu kuitenkin ensimmäiseen laskutuskauteen, jos harrastaja päättää jatkaa.

Salilta voi myös ostaa taekwondopuvun, jonka hinta vaihtelee koon mukaan 30€ molemmin puolin.

Lue tarkemmin hinnoista.

Miten pääsen mukaan?

Harjoittelun aloittaminen taekwondourheilijoissa on äärimmäisen helppoa. Tuo lapsi salille sisäliikuntaan sopivissa vaatteissa ja juomapuollo kainalossa. Lapsi pääsee heti ensimmäisiin harjoituksiinsa samalla kuin vanhempi täyttää harjoitussopimuksen. Arki-iltojen ryhmissä opetus ei ole kurssimuotoista, joten mukaan voi tulla koska tahansa harjoituskauden aikana.

Lue lisää aloittamisesta.

Miten harjoittelussa edetään?

7-9-vuotiaat osallistuvat ensimmäiseen vyökokeeseensa noin kolmen kuukauden harjoittelun jälkeen ja suorittavat keltaisen vyön. Tämän jälkeen he harjoittelevat edelleen alkeisryhmässä, kunnes ovat suorittaneet keltaiseen vyöhönsä vihreän nauhan. Tämän jälkeen siirrytään jatkoryhmään harjoittelemaan. Vyökokeita järjestetään tasaiseen tahtiin ja niihin pääsee, kun on käynyt tarpeeksi harjoituksissa ja osaa seuraavan vyökokeen tekniikat.

Keltaisen vyön suoritettuaan harrastajat voivat myös osallistua ilman lisämaksuja lisäharjoituksiin, joita ovat harrastajille suunnatut ottelu- ja liikesarjaharjoitukset sekä akrobatiaharjoitus. Harrastajat, jotka innostuvat kilpailemisesta toden teolla jo tässä vaiheessa voivat lisäksi liittyä harjoittelemaan kilparyhmiin, joissa tähdätään menestymiseen taekwondon molemmissa kilpailumuodoissa.