Palaa kohteeseen Harjoitusryhmät

Lapset 4-6-vuotiaat

IMG_0165

Taekwondoa pienille lapsille

Pienet lapset treenaavat taekwondourheilijoissa kahdessa eri tasoryhmässä alkeet ja jatko. Molemmat ryhmät harjoittelevat kaksi kertaa viikossa. Alkeisryhmässä harjoittelevat kaikki vasta-alkajat ja tiikerimerkin suorittaneet ja jatkossa lohikäärmemerkin suorittaneet.

Tuntikuvaus

Pienten lasten ryhmissä yleisliikunnalliset taidot ja ryhmätaidot ovat opetuksen keskiössä. Taekwondotekniikat muodostavat osan harjoituskokonaisuudesta, jossa lasten motorista kasvua pyritään tukemaan ja kehittämään mahdollisimman monipuolisesti. Esimerkiksi potkutekniikat pakottavat lapset hahmottamaan kehonsa asentoa ja kehittävät kehonhallintaa ja tasapainoa monipuolisesti. Hyppy- ja nopeusharjoitteet taas valmistavat lihaksistoa nopeisiin suoritteisiin. Myös liikkuvuusharjoittelu aloitetaan jo pienestä pitäen. Kaikki harjoitukset sisältävät liikunnallisia leikkejä ja pelejä, joilla kehitetään liikunnallisten taitojen lisäksi sosiaalisia taitoja ja toisten huomioon ottamista. Kaiken läpileikkaavana taitona keskittymisen harjoittelu on mukana jokaisessa harjoitteessa.

Aikataulut

  • 4-6-vuotiaat
    • maanantaisin klo 18:00-19:00
    • lauantaisin  klo 11:00-12:00

Maksut

  • 4-6-vuotiaat 52€/kk

Maksut laskutetaan aina kolmen kuukauden jaksoissa, ja harjoitussopimus tehdään toistaiseksi voimassa olevaksi. Laskut lähetämme aina ennen laskutuskauden alkamista sähköpostitse. Asiakas voi koska tahansa purkaa harjoitussopimuksen, jolloin se purkautuu voimassa olevan laskutuskauden loputtua.

Uudet harrastajat voivat kokeilla lajia ensimmäiset kaksi viikkoa sitoutumatta jatkamaan harrastusta. Kokeilujakso kuuluu kuitenkin ensimmäiseen laskutuskauteen, jos harrastaja päättää jatkaa.

Salilta voi myös ostaa taekwondopuvun, jonka hinta vaihtelee koon mukaan 30€ molemmin puolin.

Lue tarkemmin hinnoista.

Miten pääsen mukaan?

Harjoittelun aloittaminen taekwondourheilijoissa on äärimmäisen helppoa. Tuo lapsi salille sisäliikuntaan sopivissa vaatteissa ja juomapuollo kainalossa. Lapsi pääsee heti ensimmäisiin harjoituksiinsa samalla kuin vanhempi täyttää harjoitussopimuksen. Arki-iltojen ryhmissä opetus ei ole kurssimuotoista, joten mukaan voi tulla koska tahansa harjoituskauden aikana.

Lue lisää aloittamisesta.

Miten harjoittelussa edetään?

Pienten lasten ryhmissä harjoitellaan kahdessa tasoryhmässä alkeet ja jatko. Jatkoryhmään pääsee, kun on suorittanut toisen tasokokeen eli lohikäärmemerkin pukuunsa. Liikunnallisesti taitavat lapset voivat kuitenkin siirtyä jatkoryhmään jo aikaisemmin. Vastaavasti 6-vuotiaat, jotka kaipaavat harjoitteluunsa lisähaasteita voivat siirtyä 7-9-vuotiaisiin harjoittelemaan jo ennen kuin ovat täyttäneet 7 valmentajan luvalla.

Pienten lasten ryhmissä suoritetaan erillisiä tasokokeita, joista voi ansaita taekwondopukuunsa tiikeri- ja lohikäärmemerkit. Tämän jälkeen valkoiseen vyöhön voi kerätä keltaisia nauhoja. Ensimmäinen varsinainen vyökoe suoritetaan vasta 7-9-vuotiaiden ryhmässä.