Mahtavaa menoa Ambassador’s Cupissa

Kovan harjoittelun tuloksia niitettiin Vantaalla

Vantaan Ambassador’s Cup keräsi tuttuun tapaan reippaasti kilpailijoita niin ottelun kuin liikesarjojen puolelle. Kansainvälistä väriä kilpailuun saatiin virolaisten ja venäläisten kilpailijoiden myötä. Taekwondourheilijoilla oli 18 edustusta ottelussa ja peräti 22 liikesarjoissa. Tulokset antoivat jälleen aihetta hymyyn.

Työmoraalia riitti ottelukentillä

Ottelujoukkueen toiminta aina lämmittelyistä kisasuoritukseen oli upeasti kohdillaan. Ottelijat olivat valmiita tekemään töitä voittojensa eteen ja ratkaisemaan tiukat paikat omalla aktiivisella ja määrätietoisella duunilla. Otteluissa tämä näkyi esimerkiksi haluna hallita ottelun kulkua ja aloittaa tilanteita itse. Jatkopaikoista pisteitä kaivettiin omilla aloitteilla. Ottelijat osasivat myös pysyä sovituissa taktiikoissa erinomaisesti.

Aikuisten ja junioreiden sarjoissa Bardia, Chahra ja Chaimaa näyttivät miten otteluita ohjataan kovalla itseluottamuksella. Chahra ja Chaimaa naputtivat pisteitä jäätävän kovilla prosenteilla tilanteesta kuin tilanteesta ja Bardia osoitti jälleen hallitsevansa monipuolisen ottelemisen noudattamalla juuri niitä taktiikoita, jotka upposivat vastustajiin. Emmi otteli selkeän avausvoiton, mutta pistepaikkoja ei saatu hyödynnettyä finaalissa tarpeeksi kultaiseen mitaliin. Emmi kunnostautui myös tuomarina lasten ja harrastajien matseissa.

Kadettisarjoissa nähtiin jälleen keskinäisiä kamppailuja samoin kuin tiukkoja vääntöjä tuttujen vastustajien kanssa. Vennen avausvoitto oli kerrassaan erinomainen kuten myös finaaliottelu, vaikka hopeaa tulikin kotiinviemisiksi. Niukka tappio kuitenkin osoitti, ettei sarjan kärki ole valovuosien päässä. Aino, Iines ja Jenny kohtasivat niin toisiaan kuin muitakin tuloksena kolmoisvoitto -37kg sarjasta sekä voitto -33kg sarjasta Jennyn urakoidessa kaksi sarjaa. 37-kiloisissa marssijärjestys oli tällä kertaa Aino, Iines ja Jenny. Mieleen jäivät mm. Ainon mahtavat takakierrot ja yläpotkut, Iineksen tahto puskea eteenpäin sekä Jennyn periksiantamattomuus. Lauri eteni ensimmäisestä ottelustaan finaaliin tyylipuhtaalla suorituksella, mutta finaalissa joutui tunnustamaan vastustajan paremmakseen, vaikka hyvin ottelikin. Janikalle harmittava avaustappio, mutta kun oma suojaus saadaan tilkittyä on lopputulos jo täysin päinvastainen.

Lasten ja harrastajien sarjoissa Milay ja Hamza veivät omat sarjansa. Molempien tekemistä yhdisti määrätietoinen halu voittaa tilanteet ja olla itse aktiivisempi osapuoli. Markus ja Kaisla nappasivat kumpainenkin hopeaa eikä ollut kaukana kultainenkaan mitali. Määrätietoinen harjoittelu näkyi otteissa ja varmasti näkyy taas ensi kerrallakin. Kaisla otteli myös mainion ottelun, vaikka avauksessa tulikin tappio. Potkuihin oli löytynyt reippaasti puhtia sitten viime kerran. Salma oli mukana ensi kertaa ja mukaan tarttui hänellekin hopeinen mitali erinomaisen matsin perään.

Liikesarjajoukkueen esitykset nostivat odotukset korkealle syksyn KV-kisojen osalta

Liikesarjailpailijat urakoivat useita sarjoja kovalla saldolla. Ville sai vetää tuomaritakin tyytyväisenä päällensä napattuaan ensin kultaa sekä yksilöistä että pareista sekä päälle hopeaa ryhmästä. Kultaisen mitalin kaulaansa sai yksilöistä myös Plum, joka nappasi myös hopeisen mitalin parisarjastaan. Päivän isoin yksilösarja oli 13 kilpailijan kadettityttöjen sarja, jossa Bella, Vickan, Aino, Sofia ja Sara kukin havittelivat korkeimpia pistesijoja. Kovatasoisessa sarjassa Sara, Aino ja Sofia selvittivät tiensä finaaliin ja Aino vieläpä palkintosijoista kolmannelle. Tara, Alex ja Laura ottivat kukin hopeaa omasta yksilösarjastaan. Taralle lisäksi kultaa ryhmistä ja Lauralle hopeaa pareista. Elina osallistui ainoastaan ryhmään, mutta jälleen kerran trion esitykset nostivat kovia odotuksia tulevia MM-kisoja ajatellen. Marita ja Milay esiintyivät edukseen harrastajasarjoissa ja nähdään varmasti jatkossakin liikesarjakilpailuissa.

Sivusta katsoessa ei voi kuin hämmästellä liikesarjajoukkueen kykyä keskittyä suorituksiinsa ja tuottaa voimaa yksittäisiin tekniikoihin. Vielä myöhemmin syksyllä Ville, Elina, Sara, Plum ja Christian edustavat Suomea Taiwanissa järjestettävissä MM-kilpailuissa siinä missä Aino, VIckan, Bella ja Sofia nähdään Euroopan seuramestaruuskilpailuissa Espanjassa. Raporttia niistä seuraa ja aivan varmasti saadaan silloinkin positiiviseen sävyyn kirjoittaa!

Onnittelut kaikille päivän mitalisteille!

Sijoitukset

Ottelu, liigasarjat

Kilpailija Sarja Sijoitus
Venne Viitaniemi C1 -37 Kg 2.
Lauri Hulikkala C1 -57 Kg 2.
Jenny Vettenniemi C1 -33 Kg 1.
Iines Korhonen C1 – 37 Kg 2.
Jenny Vettenniemi 2 C1 – 37 Kg 3.
Aino Kortelainen C1 – 37 Kg 1.
Janika Tatti C1 – 44 Kg 5.
Chaimaa Boughrara C1 +59 Kg 1.
Emilia Lahti B1 – 59 Kg 2.
Chahrazed Boughrara B1 – 68 Kg 1.
Chaimaa Boughrara 2 B1 + 68 Kg 1.
Bardia Mirzaei R1 – 74 Kg 1.

Ottelu, harrastajasarjat

Kilpailija Sarja Sijoitus
Milay Endah E1 -26 Kg 1.
Alisa Väisänen D2 -30 Kg 2.
Markus Liuko D1 -28 Kg 2.
Kaisla Seimola D1 -34 Kg 3.
Hamza Boughrara C2  +62 Kg 1.
Salma Yahya B2 +63 Kg 2.

Liikesarjat

Kilpailija Sarja Sijoitus
Alex Jürgens Cadets (12-14), Male 2.
Plum Kopisto Cadets (12-14), Male 1.
Bella Buuri Cadets (12-14), Female 11.
Victoria Hentunen Cadets (12-14), Female 10.
Sofia Sarala Cadets (12-14), Female 6.
Aino Kortelainen Cadets (12-14), Female 3.
Sara Quinones Cadets (12-14), Female 8.
Tara Tuokko Juniors (15-17), Female 2.
Ville Lehtinen Under 40 (31-40), Male 1.
Laura Pihkala Under 40 (31-40), Female 2.
Marita Jaakkola Red-Black belts (0+), Female

 

4.
Milay Endah Kids yellow (0-13)

 

8.
Marita Jaakkola 2 Diesel (30+), Female

 

2.
Alex Jürgens & Victoria Hentunen Pair under 17 (12-17), Male/female

 

4.
Plum Kopisto & Mia Knutsson (EHT) Pair under 17 (12-17), Male/female

 

2.
Ville Lehtinen & Triin Saviauk (Turku) Pair under 40 (31-40), Male/female

 

1.
Ville Lehtinen, Jeppe Aukio (vihti), Kim Rejman (HTKD) Team over 30 Female, Male 2.
Elina Tikkanen, Nea Säynäjoki (Tampere), Linda Räkköläinen (HIPKO) Team under 30 (18-30), Female 1.
Sofia Sarala, Victoria Hentunen, Bella Buuri Team under 17 (12-17), Female 3.
Tara Tuokko, Naam Suomalainen (Lohja), Noora Sepponen (Herttoniemi) Team under 17 (12-17), Female 1.
Sara Quinones, Helmi Riuttala (Pori), Mia Knutsson (EHT) Team under 17 (12-17), Female 2.
Laura Pihkala & Jeppe Aukio (Vihti) Pair under 40 (31-40), Male/female

 

2.