syys 25

Uusia dan-arvoja taekwondourheilijoille

Kokelaat ja kokeen pitäjä onnistuneen dan-kokeen jälkeen

Kokelaat ja kokeen pitäjä onnistuneen dan-kokeen jälkeen

Lauantaina 23.9.2017 pidettiin Taekwondourheilijoiden salilla vyökokeet neljälle ensimmäistä mustaa vyötään yrittävälle ja kahdelle dan-arvoaan korottavalle. Seremonioineen seitsentuntinen hikiurakka kruunattiin iltakahdeksalta, kun entiset punavöiset saivat tummimman vyön lanteilleen. Koko porukka läpäisi vyökokeen kirkkaasti, ja ajoittaisesta kovastakin väsymyksestä huolimatta usko omaan tekemiseen säilyi lopulta hämmästyttävän hyvin, vaikka vyökokeen pitäjät, Teemu Heino ja Juho Kostiainen, yrittivät parhaansa mukaan haastaa kokelaita ja toisinaan jopa hieman raottaa ovea epäuskolle.

Oli ilahduttavaa nähdä, miten kokelaiden käsitys tekniikasta, voimantuotosta ja kamppailusta sen eri muodoissaan on kehittynyt mustalle vyölle oikeuttavalle tasolle. Molemmissa kilpailumuodoissa, liikesarjoissa ja ottelussa tekeminen oli kokonaisuutenaan vahvaa. Näihin urheilumuotoihin erikoistuminen toki näkyi kokeissa molempiin suuntiin, mutta toisaalta olisi huolestuttavaa, jollei näkyisi. Kun suoritukset olivat kautta linjan hyviä sillä heikommallakin osa-alueella, voi kokeeseen olla tyytyväinen myös urheiluseuran näkökulmasta.

Takakiertopotku hypyllä. Christian Kamphuis

Christianin lennokas takakiertopotku nähtiin kokeen aikana kymmeniä kertoja

On aina juhlan paikka, kun seuraan saadaan lisää mustia vöitä. Nyt kuuden vuoden ikään ehtinyt seuramme on siinä tilanteessa, että meillä aloittaneita harrastajia alkaa enenevissä määrin kavuta mustan vyön arvolle ja mustan vyön kokelaiden määrä lieneekin tulevina vuosina kasvussa. Onnea uusille mustille vöille! Muistakaa, että tie on vasta alussa!

23.9.2017 vyöarvoaan onnistuneesti korottivat

  • Matti Sairanen, 3. dan
  • Christian Kamphuis, 2. dan
  • Severi Sarala, 1. dan
  • Enni Jaakkola, 1. dan
  • Sami Leskinen, 1. dan
  • Aleksi Väyrynen, 1. dan