joulu 21

Mustan vyön Jannet

Tuoreet mustat vyöt ja kokeen pitäjä vyökokeen jälkeen

Tuoreet mustat vyöt ja kokeen pitäjä vyökokeen jälkeen

Uusia taekwondo-daneja Konalaan

20.12.2016 Taekwondourheilijoiden salilla pidetyissä 1. dan -kokeissa vyönsä puolesta onnistuneesti taistelivat Jannet Wargelin ja Rita. Reilu nelituntinen koe alkoi Essi Labartin liikesarjatreenien yhteydessä lämmittelyllä ja potkutekniikalla, josta koe jatkui yksityislooshissa perustekniikalla ja liikesarjoilla. Perustekniikat käytiin melko kattavasti läpi yksitellen, jonka jälkeen tehtiin tekniikkaa muodossa liikkuen. Perustekniikkaa seurasi liikesarjaosuus. Kokelaat saivat tämän jälkeen näyttää ohjaustaitojaan aikuisharrastajien treenien alkulämmittelyt vetämällä, jonka jälkeen siirryttiin vauhdikkaaseen askelottelu- ja itsepuolustusosioon. Pienen fyysisen huilin aikana suoritettiin kokeen kirjallinen osuus.

Kolme tuntia kokeen alusta päästiin mittaamaan henkistä ja fyysistä kanttia ottelutekniikkaosuuteen, jonka alkulämmöt hoituivat taas vyökokelaiden toimesta. Petteri Kauppinen oli tullut paikalle varta vasten pitämään huolen siitä, ettei kokelaiden otteluosuus olisi aivan piikittömillä ruusuilla tanssimista. Otteluosuudessa käytiin läpi niin old school kuin new age -tekniikkaakin ja lopuksi tietysti sparrattiin – vyökokelaat myös kaksi yhtä vastaan moodissa. Neljän tunnin jälkeen päästiin vielä taistelemaan väsymystä ja kramppeja vastaan hyppypotkuosuuteen, ja kokeen päätteeksi tehtiin vielä ”murskaukset”, jotka tällä kertaa olivat materiaalin puutteen vuoksi soveltavia, mutta osaamista ja voimantuottoa riittävällä tasolla mittaavia.

Salin jo muutoin hiljennyttyä yön viettoon hierottiin kramppeja, annettiin kokeen palaute, pidettiin kaunis mutta miehekkään karu vyönmyöntöseremonia, sekä otettiin itselaukaisimella oheinen potretti. Kokeen pitäjä onnittelee uusia mustia vöitä, Jan-Eric Wargelinia ja Janne Ritaa, mahtavalla tsempillä läpi vedetystä dan-kokeesta. Osaamisen taso ylitti mustan vyön kriteerit kirkkaasti, vaikka muutamaan osa-alueeseen jäi vielä reilusti parannettavaakin. Toimenpiteet ”heikkouksien” korjaamiseksi käytiin alustavasti läpi ja seuraavassa kokeessa herroilta on lupa odottaa vielä entistä eheämpää kokonaisuutta ja jämäkämpää tekemistä.

Kokeen arvioi ja jutun kirjoitti:
Teemu Heino